Leren denken wat je wilt denken

leren denken wat je wilt denken

Prezi somde op het blog ooit het verschil met slides als volgt op: Prezi takes advantage of the way peoples memories work in a way that slides can not. We are much better at remembering visual and spatial information than we are at remembering bullet points. by arranging the main points in a circle around the central topic and grouping related points into smaller clusters, the creator of this prezi immediately establishes a visual hierarchy that helps us remember the information being presented. This prezi also makes use of effective zooming. At the big picture level, we see a collection of bold images. Zooming into the details establishes the connection between each of those images and a specific presentation tip so when we zoom out again, we see that image of a colorful magnet and remember the point about audience retention. Leer een presentatie te maken met Prezi.

Het leek alsof de rechterhersenhelft meer gestimuleerd werd door de Prezi-presentatie. Daarnaast bleek dat leerlingen zich het super gepresenteerde model beter herinnerden in goedkoop de Prezi-conditie dan in de powerpoint conditie. . Prezi laat het verschil met PowerPoint zien in een video over het importeren van PowerPoint slides in Prezi. Waar, death by powerpoint verwijst naar het in slaap vallen bij presentaties bestaat er ook een. Death by Prezi (video). In geval van Prezi gaat het over het zeeziek maken van je publiek door het ongecontroleerd gebruiken van de functionaliteiten in- en uitzoomen en draaien. De video legt het fenomeen haarfijn uit en vertelt hoe je de functionaliteiten van Prezi goed kunt inzetten om het grote plaatje van je verhaal over te brengen. Of bekijk deze vier concrete voorbeelden van Prezi vs PowerPoint. Liever wél tekstkaartjes bij de hand? Kijk dan eens naar tekstkaartjes (cue cards, speakers notes) op je iPhone met de app Speeches.

leren denken wat je wilt denken
je vaak dat de structuur van de presentatie op een van de eerste dias is weergegeven. Soms is de voortgang dan zichtbaar doordat men op iedere dia een indicator heeft opgenomen. Met Prezi kun je het publiek volledig overzicht over de presentatie laten houden. Als presentator vind ik dat overzicht ook erg prettig werken, ik heb geen behoefte aan aantekeningen of een afdruk van hetgeen ik ga vertellen. Het overzicht kun je gebruiken om de samenhang van de materie aan te geven. Lisanne van Hal heeft in augustus 2012 aan de tilburg University onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van Prezi en PowerPoint. Uit het onderzoek bleek dat leerlingen creatiever werden na het bijwonen van de presentatie die ondersteund was met Prezi, dan na het bijwonen van de presentatie die ondersteund was met Powerpoint.
leren denken wat je wilt denken

Positief denken tips - 9 praktische positief denken tips


En zoals men zegt: een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Bekijk het demonstratiefilmpje (anderhalve minuut) van Prezi hieronder waarin je in sneltreinvaart ziet hoe de prezi met tekst, afbeeldingen en frames (objecten) wordt vormgegeven en vervolgens gepresenteerd. Buiten dat een prezi overzichtelijk is, is het ook mooi om naar te kijken en (voorlopig nog) vernieuwend/verrassend. Meer voorbeelden kun je vinden onder het kopje. Gallery (met onderverdeling in populair en keuze redactie). Het betreft hier presentaties die ofwel expliciet beschikbaar zijn gesteld ofwel gemaakt zijn door mensen met een gratis (Prezi public) licentie. Zelf een prezi maken? Want eiwitrijk hoewel Prezi eenvoudig te bedienen is ben je sneller op weg met de kennis die ik hieronder deel naar aanleiding van mijn ervaring met Prezi. .

Positief, denken, the secret: Dankbaarheid


zen en de kunst van het studeren, rients Ritskes, ton Oostveen: zen en de kunst van studeren is een aanrader voor iedereen die greep wil krijgen op zijn of haar drukke bestaan. . Een praktisch en helder geschreven boek. . Het is een uitstekende hulp gebleken om je weg te vinden in Zen meditatie. Daarnaast bevat het tweede gedeelte van het boek een beproefd model om tot optimale studieresultaten te komen. Het heeft mijzelf en de vele jonge mensen die ik mocht begeleiden goede dienst bewezen.". Bianca rontoltap: "Na het lezen van dit boek, lijkt het mij fantastisch als dit boek op middelbare en hogere scholen 'standaard' gaat worden. Zelf heb ik een dochter in 3-vwo en ik ben vaak verbaasd over de 'onbewustheid waar mee gewerkt wordt.

leren denken wat je wilt denken

Wat is verlichting, red. Dit boek bundelt vier unieke bijdragen die het fascinerende begrip verlichting onderzoeken vanuit oosters en westers perspectief. Zen en keuzes maken, rients Ritskes, gitta hamers: "Dit is een goed leesbaar en helder boek. Hoe kan het ook anders geschreven door een zenmeester. De beschreven praktische tips over het beter maken van keuzes zijn direct toepasbaar.

Jan de ruiter: "Super simpele zen psychologische principes worden, vaak laconiek en humoristisch uitgelegd, overduidelijk aan de hand van uit het dagelijks leven gegrepen verhalen.". Frances van der moolen: zen en keuzes maken heeft mij geholpen bij de belangrijkste keuze in mijn leven; de keuze voor balans in mijn leven. Ik ben gestopt met rennen en doe alles wat ik nu doe met overgave. Een wereld van verschil.". Doke sweere: "In de hem bekende praktische en toegankelijke stijl legt Rients Ritskes uit dat als je bewust keuzes maakt, je meer uit het leven haalt. . Daarbij behandelt hij een aantal manieren om tot bewuste keuzes te komen, waaronder het stellen van doelen, het ontwikkelen van zelfkennis, zenmeditatie en andere. . Mijn keuze voor dit boek was beslist een goede keuze.

30ste verjaardag Survival Kit Ideeën; Positief


Ook komt de relatie tussen zen en mindfulness aan de orde en wordt het dilemma van een 'te groot of te klein' ego opgelost. Ritskes schept met zowel beeldende anekdotes als verhelderende theorie een integraal overzicht van de zentraining. Dit boek is met name bedoeld als achtergrond voor zenleraren in opleiding, maar ook zeer bruikbaar voor serieuze zenstudenten en als cursusboek. Leer voelen wat je wilt voelen, rients Ritskes, leer voelen wat je wil voelen, basisboek zentraining deel. Dit boek telt 329 pagina's. Rients Ritskes beschrijft in dit boek hoe zen helderheid kan scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties.

Door dit inzicht kunnen we er mee spelen in plaats van er het slachtoffer van te worden. De definities die worden gegeven zijn even eenvoudig als vernieuwend en scheppen de duidelijkheid waaraan in onze emo-cultuur dringend behoefte. Waar de westerse psychologen over elkaar heen duikelen met steeds ingewikkelder theorieën, kan iedere lezer zich in deze uiteenzetting herkennen en in de praktijk toetsen en toepassen. Het is een bijzonder boek omdat traditioneel emoties en gevoelens niet of nauwelijks ter sprake komen in zenboeddhistisch perspectief. Velen hebben ook de indruk dat het in zen en meditatie in het algemeen juist zou gaan om het onderdrukken ervan. Dit boek maakt duidelijk dat het tegendeel eerder het geval is en hoe zenbeoefening bij kan dragen tot het veel beter om gaan met gevoelens, (over-)gevoeligheid en emoties. Niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. Het boek leest als een soort reisgids door je eigen bewustzijn en gevoelswereld en is bedoeld voor iedereen die hierin de weg beter wil leren kennen. Ritskes bekende nuchtere en duidelijk manier van schrijven, onderbouwd met veel praktisch voorbeelden en adviezen, zorgt ervoor dat iedereen zich snel thuisvoelt in de wereld van emotie en gevoel.

Creatief denken en innoverend werken met groepen en teams Tweetakt

1e druk, gebonden uitgave, 280 pagina's en 26 illustraties van Harmen maas. Rients Ritskes beschrijft in dit boek op systematische wijze de achtergronden die elke serieuze geïnteresseerde eetlust in zen vlees moet kennen. De helderheid van dit boek doet recht aan zowel de complexiteit van de filosofie als de eenvoud van zen. Traditionele begrippen zoals verlichting en koans worden ontsloten op de praktische wijze die ritskes eigen. De fysieke kant van zen komt aan bod in de vorm van herkenbare informatie over stress- en gelukshormonen en het belang van de houding tijdens meditatietraining. De mentale kant van zen wordt zichtbaar in hoofdstukken over de taal van symbolen en over het verwerken van ervaringen. Nieuw voor ons taalgebied is de diepgaande uitleg over het begrip Nen. Dit is het kleinste moment van zuivere aandacht dat bewust stuurbaar.

leren denken wat je wilt denken

Janitaseinstra vernieuw je denken in 2014

Op deze uitnodiging ingaan, vraagt moed. Immers, zodra de wandelen grens van non-dualiteit in zicht komt, deinst het denken angstig terug. Wie tijdens het denken het denken weet te doorzien en zijn evenwicht op dit smalle koord kan bewaren, zal over de grens heen het non-duale ervaren. Dit boek is geen filosofisch traktaat. Het is een uitnodiging deel te nemen aan de inspirerende dialoog tussen de duale denker en de non-duale zenmeester: gesprekken op de grens van het denken. Leer denken wat je wil denken, rients Ritskes. Leer denken wat je wil denken.

Door op de titel of cover van het boek te klikken, kunt u het direct bestellen! Non-dualiteit in de praktijk, rients Ritskes arthur nieuwendijk. Elk woord is dualistisch. Non-dualiteit is niet in woorden te vangen. Toch brengen de diepgravende dialogen van zenmeester rients Ritskes en filosoof Arthur nieuwendijk de persoonlijke ervaring van non-dualiteit heel dichtbij. Aan de hand van telkens nieuwe beschrijvingen wordt het principe van non-dualiteit vanuit verschillende invalshoeken belicht, waardoor de lezer er vooral gevoelsmatig model in kan doordringen. De weg naar het ervaren van non-dualiteit wordt aangeduid met tegenstrijdigheden, paradoxen, koans en andere diepzinnige wegwijzers. Het zijn even zovele uitnodigingen om de essentiële beweging van het leven in het nu te ervaren.

De kracht van het gebed en positief denken

Inhoudsopgave, prezi is een nieuwe manier van presenteren waarbij je in plaats van met losse dias (slides) werkt met een oneindig groot doek (canvas). Op dit canvas plaats je teksten, afbeeldingen en filmpjes. De hele presentatie vormt zo én compleet beeld, waar je al dan niet volgens een vooraf bepaald pad door navigeert. Je kunt tijdens de presentatie naar believen inzoomen en uitzoomen, stukken overslaan of snel terug en zo meegaan met je eigen invallen en de reacties uit het publiek waardoor de presentatie heel dynamisch wordt. Nooit meer heen en weer scrollen door je slides om ergens op terug te komen of dieper op in te gaan, maar je verhaal in hoofdlijnen weergeven en met in- en uitzoomen schakelen naar de details. In oktober 2012 gebruiken 15 miljoen mensen Prezi, inclusief 75 van de fortune 100 bedrijven. . De manier waarop een prezi eruit afvalschema ziet wordt wel eens vergeleken met een mindmap doordat je in een prezi ook visueel door gerelateerde informatie heen wordt geleid. Doordat je met Prezi vrij in- en uit kunt zoomen op de grafische elementen maak je vaker gebruik van afbeeldingen.

Leren denken wat je wilt denken
Rated 4/5 based on 821 reviews
Recensies voor het bericht leren denken wat je wilt denken

  1. Abywa hij schrijft:

    Gebed en visualisatie, als je sport spelen, spelers worden vaak gevraagd om succes te visualiseren. Als u nog nooit deze uitdrukking gehoord hebben, is het bekend dat ten minste ten dele waar. Alleen iemand zonder moeder zou zoiets denken.

  2. Umica hij schrijft:

    These people think so little of Americans as. Als u van mening bent dat het gebed is een andere vorm van positief denken, het is ook waarschijnlijk gelijk. Een boek waarin staat wat je doet wat je zelf wilt.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: